Fröccsöntés.hu

Pályázatok

Pályázatokkal kapcsolatos sajtóközlemények:

Elnyert pályázat

Szerződés száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01828

A  projekt címe : Integrált vállalatirányítási és döntéstámogató (ERP) rendszer bevezetése a PILMŰ KFT.- nél.

Támogatás mértéke: 40%

Támogatás összege (Ft): 11 296 400

Összköltség (Ft): 28 241 000

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.08.26.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.08.11.

Az eredeti hatálybalépés dátuma: 2020.05.29.

A projekt összefoglalója:

Fejlesztésünk célja a cégen belüli szervezettség fokozása, a munkafolyamatok felgyorsítása, a hibalehetőségek csökkentése és természetesen ezáltal az ezekre fordított munkaidő csökkentése.ezek által hatékonyabb lesz a munkavégzés, növekszik a termelékenység és a minőség.

Cégünk jelenleg föleg táblázatokat, adatbázisokat használ az ügyviteli, kontrolling, minőségbiztosítási és termelési feladatok ellátására. Ezek nem összekapcsolhatóak, ezért körülményes az adatok kinyerése és felhasználása. Az adatok egy része még mindig manuálisan kerül rögzítésre, ami hibával és többletidővel jár, nem utolsósorban ez időben is eltolódik az adat keletkezésétől. A termelési modul fejlesztésével lehetőségünk nyílik, hogy az adatok az automata gépeinkből automatikusan kerüljön a rendszerbe, így megkönnyítse mindenki munkáját. Továbbá az adatokat egy rendszerben gyűjtenénk és kezelnénk le, így a kontrolling és a termelési adatok kezelhetővé és könnyen hozzáférhetővé válnának. Az új rendszert az irodai munkatársakon kívül a gyártásban dolgozók is használnák. A termeléskövető rendszer megoldja a gyártás során a termelés dokumentálását, visszakeresését. A program segítségével kimutatások készíthetők a termelés valamint a dolgozók hatékonyságáról, a munkavégzésre fordított időkről, a gépek kihasználtságáról. Külön előny, hogy a ráfordított dolgozói és gépidőkkel mindig összevethetőek az elvégzett munkák terv idői, így a munkaidő kimutatáson túl a dolgozók termelési hatékonysága is mérhető. A professzionális termelési adatkezelő rendszer korszerű formában az adminisztrációs időt töredékére csökkentve oldja meg a szerszám- és alkatrészgyártás területén adódó adatkezelési feladatokat. Gyártástervezési modul révén hatékonyabban tudnánk összeállítani a napi munkát, az adatgyűjtő terminálok használatával a gépek állapotáról kaphatnánk valós képet, valamint a folyamatainkat is optimalizálni tudnánk. A műveletek közben rögzített adatokkal a minőségbiztosítás is ugyanabban a rendszerben válna elérhetővé. A jelenleg használt vállalatirányítási rendszerünk nem tudja megfelelően kezelni a termelési adatokat (WinDirect), de az ügyviteli modult jól kezeli, ami miatt ezt a részt jelen pályázatban nem fejlesztenénk. A két rendszer (vállalatirányítási rendszer és termeléskövető rendszer) interface-en kapcsolódna egymással, így minden adat bekerülne mindkét rendszerbe. A fejlesztésnek köszönhetően a két rendszeren kívüli összes adatbázist és táblázatot el tudnánk hagyni. A workflow segítségével a munkák kiadhatóak dolgozóknak, amikről azonnali visszajelzésünk is lesz; az adott munkával ki foglalkozott és hogyan áll. Visszakereshető minden megrendelés bármely adata alapján, legyen az egy műszaki rajzszám, megrendelői azonosító, vagy akár egy szótöredék a megrendelt fém vagy szerszám megnevezéséből. Egy mozdulattal ellenőrizhetők a dolgozók, az egyes megrendelések megtérülési mutatói, a visszatérő megrendelések összehasonlíthatóak egymással.

Elnyert pályázat

A kedvezményezett neve: PILMŰ Kft.

A  projekt címe: Pilmű Kft. termelékenységének fejlesztése   HAAS ST 20 Y  CNC ESZTERGA

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00661

A szerződött támogatás összege: 16 500 000 Ft

Összköltség: 24 622 084 Ft

A projekt összefoglalója:

A fejlesztés célja, szükségessége: Mostani fő tevékenység műanyag fröccsöntés.A pályázat célja a kapcsolódó technológia – fém megmunkálás szerszám- gyártás-fejlesztése- A beszerzendő gépek képessé tesznek, saját részre új formák gyártására mely új termékek kifejlesztésére szolgál illetve a nálunk lévő szerszám-formák javítása karbantartása.Projekt a műanyag fröccsöntéshez kapcsolódik, mivel saját szerszámkészítést (formákat) szeretnénk gyártani. illetve fém alkatrész gyártással szeretnénk bővíteni tevekénységünket.A tervezett beruházás további oka a megrendelők által támasztott egyre nagyobb minőségi és mennyiségi követelmények teljesítése. Célunk a humán erőforrás terheltségének csökkentése gépi berendezésekkel, valamint magasabb minőségi követelményeknek való megfelelés a gépparkunk területén. Jelenleg szűk a kapacitás, így a gyártási idők is hosszúak. A vevők biztonságos kiszolgálásához szükséges a kapacitás növelése, azaz olyan eszközök beszerzése, amivel az igényeknek megfelelő termékek gyárthatók a megfelelő időben.Indokolt a fejlesztés, mert az új gépekkel nő a kapacitás és rövidülnek a gyártási idők, javul a vállalkozás technológiai felkészültsége, erőforrás-hatékonysága.Megvalósuló projektelemek, szakmai tartalom, fejleszteni kívánt termelési technológia:A szervezet jelenlegi helyzetében a fejlesztés racionalitása a megrendelői igények alapján megalapozott. A tervezett fejlesztés keretében a projekt céljai elérhetőek, a projekt eredményei megvalósíthatóak a vállalkozás számára. A cnc esztergagép és a SOLIDWORKS szoftver a saját részre tervezett formák előállításában venne részt ill. alkatrészgyártásban, szerszámok javításában.A termékek minősége javul, így azok jobb egységáron értékesíthetők, azaz a hozzáadott érték is emelkedik. Képesek leszünk a versenytársaknál magasabb kapacitást, jobb minőséget, tartósabb termékeket kínálni.Kapacitásának bővítés megvalósulása:Mind két tétel nagyban járul hozzá a kapacitás növeléséhez. Képessé teszi a vállalkozást új termékek előállításában, mely árbevétel növekedést generál.Az új gép és a szoftver technológiája lehetővé teszi a munkafolyamatok rövidítését, a gyártási pontosság javulását, kevesebb selejt keletkezését. A rövidebb határidőkkel, jobb minőség mellett, nagyobb kapacitással javul a piaci pozíció, új vevők megszerzése is lehetővé válik.

A modern eszközök kevesebb energia igény mellett képesek ugyanannyit vagy többet termelni.A beruházás a korszerű termékfejlesztési és termék előállítási képességek megteremtését és bővítését szolgálja, a korábbinál nagyobb pontosság mellett.Az új géppel és a szoftverrel min. 15%-al nő a hatékonyságunk, kb. 15%-al csökken a gyártási, és várhatóan legalább 15-20%-al nő a kereslet. Ennek mind eredménye a szervezet humán erőforrás megtartásának biztosítása, esetlegesen tervezett bővítése.

Elnyert pályázat

A kedvezményezett neve: PILMŰ Kft.

A  projekt címe: A PILMŰ Kft. versenyképességének a növelése

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01456

A szerződött támogatás összege: 10 110 295 Ft

A támogatás mértéke: 39%

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2018.10.15.

A projekt összefoglalója:

A projekt keretében beszerzett CNC függőleges megmunkáló központ alkalmas különféle fémtömbök precíziós megmunkálására. A megmunkáló központtal nagy mozgástartományban lehet dolgozni minden irányban. A gyártóberendezés 20 féle szerszám befogatására alkalmas, gyorsan átszerelhető, könnyen programozható, így kiváló választás a különféle méretű és eltérő anyagminőségű gyártmányok időtakarékos előállítására. A függőleges megmunkáló központ alkalmas arra, hogy a vállalkozás által jelenleg is tervezett fröccsöntő szerszámokat és egyéb gépelemeket előállítsa.

A fejlesztéssel a vállalkozás képessé válik új termékek előállítására, a gyártási kapacitás kiépítésével garantálható az egységes minőségű gyártás, valamint a tervezés és a gyártási folyamatok zökkenőmentes összehangolása. A saját gyártókapacitás kiépítésével szélesebb szolgáltatást képes kínálni a PILMŰ Kft. partnerei részére, amitől várható a piaci pozíció megerősödése és az árbevétel növekedése.

A fejlesztés révén 2-4 új munkahelyet teremt a vállalkozás a meglévő 9 fő megtartása mellett, ezáltal is hozzájárulva a kistérségi foglalkoztatás javításához. A cég piaci szerepe erősödik, árbevétele várhatóan 7-10 %-kal emelkedik, javítva a versenyképességet és további fejlesztési lehetőségek megvalósítását segítve, így a projekt hosszú távú fenntarthatósága is biztosított lesz.  Cél, hogy az eddigi tapasztalatok felhasználásával továbbra is meghatározó vállalkozás legyen a PILMŰ Kft. partnerei, megrendelői számára.